Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Maj.2016, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U masovnoj tuči na moskovskom groblju poginule tri osobe

U masovnoj tuči na Hovanskom groblju u Moskvi tri osobe su poginule, a više desetina je povređeno, saopštila je policija.

Zvaničnici su naveli da je najmanje 23-oje ljudi hospitalizovano, a da su četiri osobe u kritičnom stanju.

U tuči je učestvovalo oko 400 ljudi, a izgrednici su koristili vatreno oružje, lopate, čelične i bejzbol palice, javljaju ruske agencije.

Portparolka moskovske policije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Sofija Hotina saopštila je da je u konfliktu koji je lokalizovan, povredjeno deset osoba, a da je privedeno 50.

Kako navode moskovski mediji, pozivajući se na istražne organe, do tuče je došlo jer migranti iz Azije "nisu podelili teritoriju opsluživanja groblja".

Policijske snage blokirale su četvrt oko groblja, a na mesto incidenta stigao je šef moskovske policije Anatolij Jakunjin.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.