U SAD iniciran Zakon o jačanju jedinstva protiv ruske agresije

Izvor: Vostok.rs, 23.Jun.2017, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U SAD iniciran Zakon o jačanju jedinstva protiv ruske agresije

 
Demokrate u Komitetu za oružane poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD saopštili su da su podneli još jedan zakon o vojnom obuzdavanju Rusije.

Zakon o „jačanju jedinstva protiv ruske agresije“ predviđa da Pentagon izradi „sveobuhvatnu strategiju za borbu protiv Rusije“.

Jedan od razloga za donošenje zakona je navodno kršenje Dogovora o zabrani raketa srednjeg i manjeg dometa od strane Rusije. Moskva poriče te optužbe. Autori predlažu da se izradi plan sankcija protiv Moskve zbog kršenja Dogovora, ali ne govore o kakvim sankcijama se radi.

Demokrate traže od Pentagona da izradi plan raspoređivanja visokopreciznog oružja u Evropi, „kako bi se pojačalo obuzdavanje Rusije uz pomoć konvencionalnog oružja“.

Osim toga, od Pentagona se traži da da ocenu vrednosti raspoređivanja dodatnog vojnog kontingenta SAD u Evropu na stalnoj osnovi.

Osim toga, demokrate traže da se izradi plan borbe protiv modernizacije Oružanih snaga Rusije, uključujući, pre svega, vojni potencijal kao što su dronovi, elektronska sredstva borbe i visokoprecizno oružje dalekog dometa. Osim toga, predlaže se ubrzanje izrade programa koji će omogućiti Oružanim snagama SAD da rade u uslovima slabijeg signala GPS.

Pentagon planira da se obaveže na borbu protiv „netradicionalnih metoda vođenja rata i ruske propagande“ i na jačanje sajber bezbednosti. Na kraju, autori zakona naglašavaju potrebu ubrzanog dobijanja podmornica za obuzdavanja Rusije na moru.

Demokrate priznaju da postoji opasnost od konfrontacije sa Rusijom i žele da se smanji dodatna opasnost.

Za sada ne zna da li će zakon biti usvojen. Predstavnici Republikanske partije koji kontrolišu obe doma Kongresa nisu učestvovali u pisanju zakona.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.