Izvor: Radio Dunav, 18.Jul.2017, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U PETAK KONCERT ANSAMBLA “ZLATNA KAPIJA” IZ MOSKVE

U petak 21. jula sa početkom od 20 sati u Kulturnom centru u Apatinu Kulturno-umetničko društvo “Zlatna kapija” iz Moskve održaće koncert koji se bazira na ruskoj narodnoj tradiciji, kao i duhovnoj mužičkoj kulturi Rusije i Srbije. Gosti ovog koncerta biće članovi KUD-a Dunav iz Apatina.
Poseban akcenat je dat na kozačko nasleđe. Kompozicije izvode >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << na ruskom, staroslovenskom i srpskom jeziku. Više od polovine dece u ansamblu je iz višedetnih porodica. Rukovodilac ansambla je Natalija Artjomova-majka čije svo šestoro dece nastupa zajedno sa njom.
Posle prve posete Srbiji u organizaciji „Patriotskog fronta“ 2010. godine deca su u Moskvi prikupila sredstva za pomoć jednoj višedetnoj srpskoj porodici, a sledeće godine im je organizovana višednevna turneja i humanitarni koncerti u našoj zemlji. Pre četiri godine bili su gosti „Patriotskog fronta“ u omladinskom kampu banje „Junaković“ u Apatinu, a zatim im je organizovano 8 nastupa širom Srbije od kojih je najveći bio u Novom Sadu.

Nastavak na Radio Dunav...






Povezane vesti

U petak u Domu kulture koncert KUD-a Zlatna kapija iz Rusije

Izvor: 025info.rs, 18.Jul.2017

KUD „Zlatna kapija“ iz Rusije (Moskva) u petak, 21. jula, sa početkom u 20 sati, u Domu kulture u Apatinu održaće koncert. Gosti koncerta su GKUD „Dunav“ iz Apatina, a ulaz je slobodan. Ansambl se uglavnom bavi proučavanjem ruske narodne tradicije, kao i duhovne muzičke kulture Rusije...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.