Izvor: B92, 28.Feb.2010, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Moskvi uhapšeno 13 demonstranata

Moskva -- U Moskvi je uhapšeno 13 osoba tokom pokušaja da organizuju demonstracije protiv ruske milicije, naveo je lider opozicione grupe "Mi" Roman Dobrohodov.

Dobrohodov je u telefonskom intervjuu za agenciju AP rekao da je milicija blokirala trg ispred zgrade ruskog ministarstva unutrašnjih poslova, gde su demonstranti nameravali da se okupe. On je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je cilj protesta bio da se aktivisti istreniraju u otporu miliciji, koja najčesće ne dozvoljava proteste opozicije, i važi za veoma korumpiranu.

Dobrohodov je, takođe, naveo da očekuje da ih organi reda puste na slobodu do kraja dana.

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev reagovao je na česte pritužbe javnosti na korumpiranost i loš rad milicije - reformom MUP-a.

On je 18. februara najavio znatno smanjenje broja zaposelnih u MUP-u, kao i "rotaciju" kadrova u okviru reforme tog ministarstva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.