U Moskvi treća RB Crashed Ice trka

Izvor: B92, 24.Feb.2011, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Moskvi treća RB Crashed Ice trka

Moskva će predstojećeg vikenda biti treća stanica ovogodišnjeg Svetskog šampionata Red Bull Crashed Ice, u spustu na klizaljkama.

Ledene temperature, daleko ispod nule, u subotu će dočekati takmičare iz 24 zemlje, koji će se potruditi da stignu FInca Artua Pihlainena, trenutno vodećeg u poretku šampionata.

350 metara duga staza u Moskvi obećava da će biti presudna u borbi za ovogodišnju titulu, ali će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti veoma teška za sve učesnike.

Staza je puna uskih krivina, stepenika, skakaonica i prepreka. Ledeni vazduh znači da vam treba duplo više snage. Ova trka će sve dovesti do svojih granica", rekao je Kanađanin Kajl Kroksal, pobednik takmičenja u Minhenu.

Na drugom takmičenju sezone, u Valkenbergu, trijumf je odneo Pihlainen, a ni on ni Kroksal nisu spremni da tako lako tron prepuste nekom od rivala.

Do sada, još uvek ništa nije odlučeno. Ako svi sportisti daju sve od sebe, kao što to uvek i rade, na poslednje takmičenje koje će se održati u Kvebeku, predstavljaće finale od kojeg će vam zastati srce od uzbuđenja. Lično, želim da obezbedim savršenu start poziciju u Rusiji", rekao je Pihlainen.

Finac je preuzeo prvo mesto u šampionatu pobedom u Valkenbergu i sada ima 100 bodova više od Kroksala.

Svi zainteresovani će u subotu od 16.45 časova direktan prenos takmičenja iz Moskve moći da prate na zvaničnom sajtu srpskog predstavništva Red Bull-a.

Posle subotnjeg takmičenja, sledi veliko finale u Kvebeku, koje je zakazano za 19. mart.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.