Trijumfalni povratak Jelene Isinbajeve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2011, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trijumfalni povratak Jelene Isinbajeve

MOSKVA -

Posle jednogodišnjeg odsustva sa zaletišta, svetska rekorderka u skoku s motkom, Ruskinja Jelena Isinbajeva vratila se atletici trijumfom na tradicionalnom mitingu "Ruska zima" u Moskvi. Pobedila je visinom 4,81 m, ispred najveće rivalke i nekadašnje evropske i svetske šampionke Svetlane Feofanove, koja je letvicu preskočila na visini 4,56 m, koliko i Aleksandra Kirjašova na trećem i Čehinja Irina Ptačnikova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na četvrtom mestu.

Kako se Isinbajeva savesno pripremala za povratak na velika vrata i koliko je sigurna u sopstvenu vrednost svedoči i podatak da je prvi put izašla na zaletište kada je letvica podignuta na visinu 4,61 metar.Preskočila je u prvom pokušaju. Potom je, takođe u prvom pokušaju, savladala i visinu 4,81 m, da bi prvi put letvicu rušila na visini 4,91 m. Rušila je i u preostala dva pokušaja

Jelena Isinbajeva je rođena 3.juna 1982. godine u Volgogradu. Svetska je rekorderka i u dvorani (5,00) i na otvoreno prostoru (5,06) i jedina je žena u istoriji koja je letvicu preskakala na visini od pet metara i to sedam puta: šest puta na otvorenom prostoru i jedanput u dvorani, u Donjecku,pre dve godine. Deset najboljih skokova u istoriji, postignutih u dvorani, vlasništvo su fantastične Ruskinje, a među 30 najboljih rezultata u istoriji na otvorenom prostoru čak 25 postigla je Jelena Isinbajeva.

Istovremeno, na takmičenju u Moskvi, najveća konkurentkinja našoj Ivani Španović u skoku u dalj, Ruskinja Darija Klišina pobedila je skokom 6,82 m, što je drugi rezultat u svetu ove godine. Sedam centimetara duže skočila je jedino njena zemljakinja Ana Nazarova, prethodnog vikenda u Krasnodaru.

Pred nekadašnjim rivalkama iz juniorskih dana, Darijom Klišinom i Ivanom Španović jeste još jedan veliki duel na Evropskom prvenstvu mlađih seniora u Ostravi, u julu mesecu. Španovićeva još nema zabeležen ni jedan zvaničan skok ove sezone.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.