Tri gola Džeka, šampion nemoćan u Moskvi

Izvor: RTS, 02.Okt.2018, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri gola Džeka, šampion nemoćan u Moskvi

Fudbaleri Rome savladali Plzenj sa 5:0, tri gola Edina Džeka. Moskovski CSKA savladao šampiona Evrope, madridski Real sa 1:0.
Roma je na svom terenu povela već u trećem minutu, kada je Džeko zatresao mrežu na dodavanje Aleksandra Kolarova.

Džeko je ponovo pogodio pet minuta pre odlaska na odmor, čime je Roma na poluvreme otišla >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa dva gola prednosti.
A u nastavku je dokrajčila goste iz Češke. čengiz Under je pogodio u 64. minutu, Džastin Klajvert  u 73, a Edin Džeko je kompletirao het-trik u drugom minutu sudijske nadoknade.
CSKA je u Moskvi šokirao madridski Real. Već u drugom minutu, Nikola Vlašić je postigao gol za "armejce", a rezultat se, uprkos silnim napadima Reala, nije menjao do kraja. 
U poslednjim momentima igre, isključen je Igor Akinfejev, koji jekonačno sačuvao mrežu u Ligi šampiona, i to protiv najbolje ekipe na starom kontinentu.

Moskovljani su na čelu grupe G sa četiri boda, po tri imaju Real i Roma, dok Plzenj ima jedan bod.
U grupi E, Bajern i Ajaks su odigrali nerešeno 1:1.
Meč u Minhenu je počeo očekivano - golovima, ali se potpuno neočekivano završio.
Bavarci su poveli golom Matsa Humelsa u četvrtom minutu, Ajaks je izjednačio u 22, preko Mazrauija, na asistenciju Dušana Tadića.
Ali, onda bez promene rezultata do kraja utakmice.
U drugom meču u grupi, Benfika je savladala u gostima AEK sa 3:2.
Benfika je odlično otvorila utakmicu, Haris Seferović je zatresao mrežu u šestom minutu, a već posle 15 minuta gosti su vodili sa lepih 2:0.
Ipak, u finišu poluvremena ostali su bez Dijasa, koji je dobio dva žuta kartona za nepunih 45 minuta.
AEK je u nastavku to iskoristio, pošto je golovima Klonaridisa došao do 2:2, ali je Benfika uspela da, uprkos igraču manje, dođe do celog plena - golom Semeda u 74. minutu.

Ajaks je prvi u grupi sa četiri boda, koliko ima i drugoplasirani Bajern, Benfika ima jedan manje, dok je AEK bez bodova.
Uzbudljivo je bilo u Francuskoj, gde su igrali Lion i Šahtjor.
Gosti su došli do prednosti u smiraj prvog poluvremena, kada je Moraeš postigao gol.
Isti igrač je udvostručio prednost lepim golom u 55. minutu.
Ali, Lion je uspeo da dođe do boda, za svega dva minuta.
Prvo je Musa Dembele pogodio u 70, a potom i Duboa u 72. minutu.
Lion je prvi u grupi F sa četiri boda, jedan više od drugoplasiranog Mančester sitija, Šahtjor ima dva, a Hofenhajm jedan.
U meču koji je nekoliko minuta kasnio, nije bilo golova. Jedina utakmica ove večeri na kojoj su mreže mirovale jeste onaj u Mančesteru, gde su igrali Junajted i Valensija.
Juventus je prvi u grupi H sa šest bodova, četiri ima Mančester junajted, Valensija ima jedan, dok Jang bojsi nemaju niti jedan osvojen bod.
U mečevima koji su odigrani od 19 sati, Siti je pobedio u gostima Hofenhajm sa 2:1, dok je Juventus bio bolji od Jang bojsa sa 3:0.
Ovde možete pogledati kako je protekao dan u Ligi šampiona.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Het-trik Džeke u pobjedi Rome, Real sa igračem više pao u Moskvi

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Okt.2018

Fudbaleri Rome, moskovske CSKA i Benfike ostvarili su pobjede u drugom kolu grupne faze Lige šampiona, dok su preostale tri utakmice završene bez pobjednika.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.