Treći deo pancira na putu za Srbiju

Izvor: RTS, 29.Feb.2020, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treći deo "pancira" na putu za Srbiju

Avion u kojem se nalazi treći deo sistema za protivvazduhoplovnu odbranu "pancir S1", koje Srbija nabavlja od Rusije, poleteo je sa moskovskog aerodroma "Vnukovo".
Sputnjik navodi da je avion An-124 ("Ruslan") poleteo jutros sa moskovskog aerodroma "Vnukovo", a izvori portala navode da se u avionu nalazi treći deo isporuke sistema za protivvazdušnu odbranu "Pancir S1E".

Deo sistema >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se doprema avionom An-124 registarskih oznaka RA-82038, istim onim kojim su transportovana i prava dva dela isporuke.
Izvori Sputnjika navode da su do sad isporučena tri sistema "pancir" (vozila sa borbenim modulom 72V6) i prateća vozila za njihovo opsluživanje, koja ulaze u sastav baterije.
Sporazum za nabavku jedne baterije "pancira", koju čini šest sistema, zaključen je prošle godine.
Prvi deo sistema stigao je u Srbiju pre sedam dana na aerodrom "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krenuo treći deo sistema „Pancir“

Izvor: Danas, 29.Feb.2020

Avion An-124 "Ruslan", koji prevozi treći deo isporuke sistema za protivvazdušnu odbranu "Pancir S1E", koje Srbija nabavlja od Rusije, poleteo je jutros sa moskovskog aerodroma "Vnukovo", javio je Sputnjik.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.