Traže odštetu od države: Simens izgubio 600 miliona evra u Rusiji

Izvor: B92, 19.Dec.2023, 13:31

Traže odštetu od države: Simens izgubio 600 miliona evra u Rusiji

Nemačka kompanija Simens je, prema sopstvenom izveštaju, izgubila 600 miliona evra nakon što je prodala poslovanje u Rusiji i prekinula aktivnosti u toj zemlji.

Gubici su nastali u diviziji Mobiliti, koja objedinjuje preduzeća Simensa u oblasti železničkog saobraćaja, navodi se u izveštaju, prenosi Komersant.

Simens je napustio rusko tržište u martu 2022. godine zbog sankcija koje su uvedene Moskvi, obustavio isporuku proizvoda Ruskoj Federaciji i suspendovao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ugovor sa Ruskim železnicama (RŽD) za kupovinu brzih vozova sapsan.

Simens mobiliti i Folksvagen banka, podružnica firme Folksvagen, prošle nedelje su zatražili odštetu od nemačke države zbog finansijskih gubitaka u Rusiji, a tačna suma nije saopštena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.