Tilerson putuje u Moskvu nekoliko dana posle napada u Siriji

Izvor: VOA, 08.Apr.2017, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tilerson putuje u Moskvu nekoliko dana posle napada u Siriji

Državni sekretar Reks Tilerson putuje u Moskvu 12. aprila, samo nekoliko dana nakon što su Sjedinjene Države lansirale projektile na aerodrom u Siriji kao odgovor na sirijski napad hemijskim oružjem u kojem su poginuli civili. Zvaničnici su najavili da će Tilerson zatražiti od Rusije da preispita svoju podršku vladi Sirije i Bašaru Al Asadu. Britanski šef diplomatije Boris Džonson saopštio je danas da je otkazao posetu Moskvi koja je bila zakazana za 10. april. Razvoj događaja u Siriji promenio je situaciju u osnovi, naveo je Džonson u saopštenju. Državni sekretar Tilerson, prema rasporedu treba da putuje u Moskvu u sredu, posle sastanka ministara inostranih poslova G7 u Italiji od 9. do 11. aprila. Državni sekretarijat nije odgovorio na pitanje Glasa Amerike da li je Tilersonov put u Moskvu promenjen ili otkazan od američkog napada.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Tilerson ipak putuje u Moskvu?

Izvor: Večernje novosti, 09.Apr.2017, 12:29

Državni sekretar SAD Reks Tilerson putuje u Moskvu u sredu 12. aprila, samo nekoliko dana nakon što su SAD lansirale projektile na aerodrom u Siriji Državni sekretar SAD Reks Tilerson putuje u Moskvu u sredu 12. aprila, samo nekoliko dana nakon što su SAD lansirale projektile...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.