Svi opozicionari pušteni na slobodu

Izvor: NaDlanu.com, 06.Mar.2012, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi opozicionari pušteni na slobodu

Svi demonstranti, zajedno sa organizatorima protesta "Za poštene izbore", posle sinoćnjeg privođenja, pušteni su na slobodu, saopštila je moskovska policija.

MOSKVA, 6. marta 2012. (Beta) - Privedeno je oko 250 ljudi, među kojima i lider Levog fronta Sergej Udaljcov, kopredsednik pokreta Solidarnost Ilja Jašin i opozicionar, bloger Aleksej Navaljni.Moskovski sud u utorak treba da donese presudu opozicionarima, koji se terete za nepoštovanje policijskih naredbi. Udaljcovu će suditi ista osoba koja je ranije osudila Navaljnog i Jašina na 15 dana zatvora.Policija je u ponedeljak uveče, nakon završetka protesta u kojem je učestvovalo skoro 20.000 ljudi, žestoko počela da rasteruje i hapsi one koji su i dalje ostali na Puškinovom trgu. Oni su sledili poziv Udaljcova, koji je rekao da neće napustiti trg "sve dok (Vladimir) Putin ne ode".

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.