Svet: U Indiji kazne za odgovorne koji ne obezbede kiseonik

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Maj.2021, 07:57

Svet: U Indiji kazne za odgovorne koji ne obezbede kiseonik

Dok se bolnice u Indiji bore da obezbede potrebne količine medicinskog kiseonika, sud u Nju Delhiju je najavio da će početi da kažnjava odgovorne zvaničnike koji ne budu uspeli da na vreme obezbede medicinski kiseonik.

U poslednja 24 sata nastavlja se niz crnih kovid-rekorda u Indiji sa 391.488 novoinficiranih korona virusom, skoro 90.000 više nego dan ranije.

Preminulo je još 3.689 kovid pacijenata, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ukupno 215.542 od početka pandemije, prenosi AP.

Vlada koristi kopnene, vazdušne i pomorske veze nastojeći da obezbedi dovoljne količine medicinskog kiseonika za najugroženije bolnice, koje ne uspevaju da se izbore sa ogromnim pritiskom zbog povećanog broja pacijenata kojima je potrebna hospitalizacija.

Uprave nekoliko bolnica našle su se pod sudskom istragom zbog manjka kiseonika i propusta da se potrebne količine obezbede na vreme.

"Ovo je prevršilo meru. Sada je dosta", navodi se u saopštenju višeg suda u Nju Delhiju i potvrđuje da će početi da kažnjavaju sve koji su odgovorni za kašnjenja u isporukama medicinskog kiseoinika.

U Moskvi i dalje potrebne zaštitne mere

Situacija sa korona virusom u Moskvi nije kritična, ali postoji povećan broj slučajeva, pa su stoga i dalje potrebne zaštitne mere, rekao je u subotu gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin za TV Rosija 1.

On je dodao da ove godine nije bilo masovnih događaja u Moskvi, uključujući skupove povodom 1. maja.

Sobijanin je rekao da je više masovnih okupljanja, festivala i sličnih skupova otkazano, ali da su trgovine, ketering firme i parkovi otvoreni.

U proteklom danu, u Rusiji je potvrđeno 9.270 slučajeva novoobolelih, pa je ukupan broj sada nešto preko 4,814.000, javlja TAS S.

U Moskvi je potvrđeno 3.208 slučajeva kovid-19.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.