Izvor: Vesti.rs, 17.Maj.2012, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečani koncert Škole za muzičke talente iz Ćuprije na “Kolarcu”

“Srcem po žici” za muzičke talente
Beograd, 17. maj 2012. - Učenici Škole za muzičke talente iz Ćuprije, nastupiće u velikoj dvorani zadužbine Ilije M. Kolarca u utorak 22. maja, od 20 časova, na svečanom koncertu koji organizuje Fond Dobar Glas. Sav prihod od prodatih ulaznica biće usmeren na pomoć radu ove jedinstvene škole čiji su polaznici najtalentovaniji mladi muzičari iz svih krajeva Srbije. Osim prilike da na delu vide i čuju polaznike škole koja je nastala po uzoru na Centralnu muzičku školu u Moskvi i Menjuhinov u Londonu, posetioci koncerta će kupovinom ulaznice biti u prilici da pomognu razvoj mladih muzičkih talenata i na neposredan način ulože u kulturni razvoj naše zemlje. Ulaznice za ovaj događaj koštaju 300, 500 i 700 dinara i mogu se kupiti se na biletarnici Kolaca.
Na repertoaru Velikog i Malog orkestra škole, naći će se dela Telemana, Mocarta, Elgara, Erića, Akolaia, Silvestrija i Popera. Dirigent je Konrad von Abel (Nemačka), gostujući solisti Sergiu Carstea, truba (Rumunija) i Dragan Đorđević violončelo, a solisti Škole Jelena Horvat i Ljubomir Trujanović, violina.
Dobrotvorni Fond Dobar Glas, od osnivanja 2009. godine svojim radom i zalaganjem prikuplja materijalna sredstva za pomoć u obrazovanju mladih, izuzetno talentovanih umetnika iz oblasti klasične muzike, slikarstva i baleta, čiji roditelji nisu u mogućnosti da im to obrazovanje u potpunosti sami obezbede.
Osnovni rad škole za muzičke talente iz Ćuprije finansira država, dok kupovinu žica za instrumente i odlaske na takmičenja finansiraju roditelji učenika. Kako bi omogućio što bolji razvoj mladih muzičara, Fond Dobar Glas je početkom 2012. godine kupovinom žica u vrednosti od preko 200,000 dinara već pomogao ovoj školi, dok su u planu i nove aktivnosti pomoću kojih će nadareni učenici dobiti neophodna sredstva za sticanje obrazovanja koje zaslužuju.
Pomozimo zajedno naše mlade talente, buduće velikane muzičke scene!

Pogledaj vesti o: London