Susret Vučića i Putina važna poruka za razvoj saradnje

Izvor: RTS, 28.Sep.2018, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Susret Vučića i Putina važna poruka za razvoj saradnje"

Predstojeća poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Moskvi odlična je prilika za dodatno učvršćivanje političkih i ekonomskih odnosa dve zemlje, ocenili su na sastanku ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin.
Sastanak Vučića sa Putinom važna je poruka za dalji razvoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << privredne saradnje dve zemlje, koja u sve većoj meri obuhvata oblast inovacija i digitalne ekonomije, istakao je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Popović je ukazao da je tokom poslednje posete Moskvi obavio važne razgovore sa vodećim ruskim tehnološkim kompanijama koje su zainteresovane da povećaju prisustvo na tržištu Srbije i da zajedno sa srpskim kompanijama ostvare značajniju ulogu na regionalnom i evropskom tržištu.
Tom prilikom je, kako kaže, razgovrao i sa specijalnim predstavnikom predsednika Putina za digitalizaciju Dmitrijem Peskovim, tokom kojih je ruska strana izrazila spremnost da ostvari čvršću saradnju sa srpskim kompanijama i državom u oblasti inovacija u budućnosti.
Čepurin je izrazio zadovoljstvo zbog razvoja saradnje Srbije i Rusije u oblasti inovacija i digitalizacije, ukazavši da postoji ogroman potencijal za razvoj sveukupnih ekonomskih odnosa dve zemlje.
Ministar Popović zahvalio je ambasadoru Rusije na principijelnoj podršci koju njegova zemlja pruža Srbiji u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta po pitanju Kosova.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.