Super brze pruge - cilj Ruskih železnica

Izvor: Beta, 25.Jun.2014, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Super brze pruge - cilj Ruskih železnica

MOSKVA, 25. juna 2014. (Beta) - Svetska ekonomska kriza, ekonomska kriza u samoj Rusiji i pad proizvodnje uticali su i na poslovanje Ruskih železnica, ali ta kompanija najavljuje da neće odustati od započete rekonstrukcije pruga u Srbiji i isporuke vozova na dizel.

Gubitak Ruskih železnica, po priznanju predsednika kompanije Vladimira Jakunjina, ove godine iznosiće oko 80 milijardi rubalja (oko 1,73 milijardi evra), bez obzira što je kompanija smanjila troškove za 84 milijardi >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << rubalja. Kompanija bi, pri tome, trebalo da otpusti oko 60.000 zaposlenih.

Jakunjin je na nedavno održanom Devetom medjunarodnom železničkom biznis forumu "Strateško partnerstvo 1520" u Sočiju rekao novinarima da Ruske železnice po planu rekonstruišu srpsku železničku infrastrukturu, da čak idu malo "unapred" i da se takav tempo očekuje i dalje.

Govoreći o poslovanju kompanije i teškoćama sa kojima se suočava u samoj Rusiji, on je kazao da se na poslovanje kompanije odražava ekonomska politika u samoj državi.

Ruske železnice ispunjavaju obaveze u prevozu putnika koji imaju subvencije, ali je država dala mnogo manje novca nego što je kompanija očekivala. S druge strane, nije reč o tome da kompanija mnogo troši, već je reč o tome "da se privreda u Rusiji ne razvija kako treba", naveo je Jakunjin.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.