Strategija krši Rezoluciju UN

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 30.Jan.2010, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strategija krši Rezoluciju UN

MOSKVA - Zvanična Moskva smatra da takozvana strategija za sever Kosova krši Rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i podstiče napetost u pokrajini, izjavio je juče predstavnik za štampu Ministarstva spoljnih poslova Rusije Andrej Nesterenko.

- Smatramo da u postojećim uslovima treba odlučno sprečiti svaki pokušaj sprovođenja koncepcija štetnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << za Kosovo. Reč je o tzv. strategiji za sever Kosova, koja krši Rezoluciju 1244 i podstiče napetost u pokrajini - rekao je Nesterenko.

Ruski zvaničnik je dodao da Moskva insistira na tome da Misija UN ispunjava obaveze koje se odnose na predstavljanje Kosova u regionalnim i međunarodnim institucijama, preneo je Itar-Tass.

- Na tom planu ne sme biti nikakvih izmena. Smatramo da je smanjenje brojnosti Unmika neprihvatljivo jer bi to, nesumnjivo, ograničilo njegove mogućnosti u sprovođenju punomoćja dobijenih od Saveta bezbednosti UN - kazao je ruski diplomata.

Prema njegovim rečima, Rusija je uverena da niko nema pravo da onemogućava Unmik u ispunjavanja zadataka koje ima, uključujući i učešće u osiguravanju demokratskih standarda koje je ustanovila međunarodna zajednica.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.