Što reče Putin, posle smrti Gandija čovek nema s kim da razgovara

Izvor: B92, 23.Jun.2022, 10:40

"Što reče Putin, posle smrti Gandija čovek nema s kim da razgovara"

Moskva -- Problem degeneracije evropske politike je povezan sa tim što je ona postala poput slabog pratećeg vokala američkih solista, izjavio je Dmitrij Medvedev.

"Šarl de Gol je mogao da se usprotivi bilo kom američkom predsedniku. Ko će sada od Evropljana da to uradi, a da mu se pritom ne tresu ruke?“, napisao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije na Telegramu.

On je naveo da se za sada ne može očekivati prosvetljenje zapadne politike, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer se nivo političara neumitno snižava.

"Prosvetljenje se za sada ne očekuje. To stvara probleme ne samo zapadnom svetu, nego i nama, Rusima. Kalibar političara se nekontrolisano smanjuje. Kao što je ranije oštroumno primetio Vladimir Putin: 'Posle smrti Mahatme Gandija čovek nema s kim da razgovara' " istakao je Medvedev.

Predsednika Saveta bezbednosti Rusije je dodao da su lideri Evropske unije ograničeni prevaziđenim izbornim zadacima, a američki lideri novog talasa ne isijavaju svežim idejama i mentalnom stabilnošću i ne razmišljaju o budućnosti.

Prema njegovom mišljenju, u Evropi nema političara nivoa kao što su nekada bili bivši nemački kancelar Helmut Kol, bivši predsednik Francuske Žak Širak ili bivši premijer Velike Britanije Margaret Tačer.

Medvedev je komentarišući savremene zapadne političare rekao da nisu sposobni da preuzmu odgovornost, kao i da su političari koji su predstavljali moćnu politiku zamenjeni tehnokratama koje nisu spremne da donose odluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.