Stejt department: Ruski avion povredio turski vazdušni prostor

Izvor: Blic, 30.Nov.2015, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stejt department: Ruski avion povredio turski vazdušni prostor

Evidencija Sjedinjenih Američkih Država i Turske pokazuje da je ruski vojni avion povredio truski vazdušni prostor, ali sada je važno da Moskva i Ankara rade na smirivanju situacije, saopštio je danas američki Stejt department.

Portparolka Stejt departmenta Elizabet Trudo izjavila je na brifingu za novinare da dokazi iz Turske i američki izvori "sugerišu da je ruski avion povredio turski vazdušni prostor", iako su ga turske snage upozorile više puta, preneo je Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Ona je odbila da iznese podatak gde se avion nalazio u ternutku kada je bio oboren.

Trudo je izjavila da, iako su SAD podržale pravo Turske da brani svoj vazdušni prostor, sada je važno da Ankara i Moskva preduzmu korake na smirivanju tenzija na obe strane.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SAD: Ruski avion povredio turski vazdušni prostor

Izvor: B92, 01.Dec.2015, 01:23

Evidencija SAD i Turske pokazuje da je ruski vojni avion povredio truski vazdušni prostor, ali sada je važno da Moskva i Ankara rade na smirivanju situacije...Portparolka Stejt departmenta Elizabet Trudo izjavila je na brifingu za novinare da dokazi iz Turske i američki izvori "sugerišu da je ruski...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.