Šta u Moskvi kažu za samit NATO i slanje vojske na istok?

Izvor: B92, 08.Jul.2016, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta u Moskvi kažu za samit NATO i slanje vojske na istok?

Moskva -- Na samitu NATO u Varšavi doneta je odluka o pojačanom vojsnom prisustvu na istočnom krilu pa se sada postavlja pitanje kako će Rusija na to reagovati.

Odluka NATO u Rusiji smatra se pokušajem zastrašivanja Rusije, navodi novinarka B92 Aleksandra Godfroa iz Moskve.

Tako se, kako kaže, mogu čuti izjave da “NATO izmišlja da je Rusije pretnja kako bi opravdali svoje postojanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i širenje na istok iako su obećali da toga neće biti”.

Takođe, ruski zvaničnici ističu da Rusije neće trpeti povećan broj vojske na drugoj strani svoje granice.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je tako izjavio da Kremlj pažljivo prati situaciju, a osim toga NATO je nazvao kratkovidnom organizacijom.

Prema njegovim rečima NATO od Rusije pravi neprijatelja dok na Bliskom istoku teroristi vrše napade. Ističe se i da ukoliko prestanu to da rade moći će zajedno da krenu protiv zajedničkog neprijatelja – terorizma.

Podsećamo, NATO i Rusija masovno izvode vojne vežbe u poslednje vreme i optužuju jedni druge za zastrašivanje, a 13. jula trebalo bi da bude održan samit NATO/Rusija čiji su sastanci bili zamrznuti od 2014. godine zbog ruske aneksije Krima.
Pogledaj vesti o: Moskva,   NATO skup

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.