Šta će Tilerson da kaže pred Senatom?

Izvor: Blic, 11.Jan.2017, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta će Tilerson da kaže pred Senatom?

Budući američki državni sekretar Reks Tilerson pojaviće se danas pred Sentom, koji prema proceduri daje saglasnost za postavljanje članova buduće administracije, i tom prilikom će izraziti zabrinutost zbog akcija Rusije na svetskoj sceni.

Tilerson će da iznese i stav da Kina mora da pomogne da se izvrši pritisak na Severnu Koreju da se reformiše, prenela je agencija Rojters, pozivajući se na delove obraćanja koje je podelio tranzicioni tim Donalda Trampa.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se navodi, Tilerson će, kako se očekuje, donekle objasniti zašto se Tramp zalaže za otpoljavanje odnosa sa Moskvom, uz poruku da je Vašingtonu potreban otvoren i iskren dijalog s Rusijom.

U govoru Tilerson ističe da izazovi koje predstavljaju Islamska država, Kina, Severna Koreja i Iran predstavljaju novu svetsku realnost kojom se SAD moraju pozabaviti sa samopouzdanjem.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šta će Tilerson da kaže pred Senatom?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2017

Budući američki državni sekretar Reks Tilerson pojaviće se danas pred Sentom, koji prema proceduri daje saglasnost za postavljanje članova buduće administracije, i tom prilikom će izraziti zabrinutost zbog akcija Rusije na svetskoj sceni...Tilerson će da iznese i stav da Kina mora da pomogne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.