Srušio se ruski avion, 10 poginulih

Izvor: Glas javnosti, 12.Sep.2012, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio se ruski avion, 10 poginulih

MOSKVANajmanje deset osoba je poginulo, a četiri su povređene, kada se ruski avion "antonov" srušio na severu Kamčatke na ruskom dalekom istoku.

Avion An-28, koji je leteo iz Petropavlovsk-Kamčatskog za Palanu, srušio se 10 kilometara od mesta Palana. U letelici je bilo 12 putnika, uključujući jedno dete, i dva člana posade, saopštilo je rusko ministarstvo za vanredne situacije. Avion se >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << srušio u pokušaju prinudnog sletanja, navodi rusko ministarstvo.

U Rusiji se poslednjih godina dogodilo više avionskih nesreća. U aprilu se avion ATR 72 ruske kompanije UTer (UTair) sa 43 putnika srušio nedugo po poletanju u Sibiru. U toj nesreći poginulo je 33 ljudi. U septembru prošle godine, 44 osobe poginule su kada se avion Jak-42 srušio pri poletanju nedaleko od Jaroslavlja 300 kilometara severozapadno od Moskve. Ta letelica prevozila je lokalni tim u hokeju na ledu, uključujući nekoliko svetski poznatih igrača.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.