Srpski poslanici na sportskim igrama u Rusiji

Izvor: Mondo, 07.Sep.2012, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski poslanici na sportskim igrama u Rusiji

Srpski poslanički sportski tim će na poziv Ruske Dume učestvovati na Međunarodnim igrama parlamentaraca Evrope u Moskvi od 4. do 8. oktobra u malom fudbalu i šahu.

Ilustracija, Guliver/Getty images

"Boje" srpskog parlamenta u malom fudbalu braniće, između ostalih, Aleksandar Pejčić iz DSS, koji će biti zadužen za čuvanje mreže republičkog parlamenta, a u odbrani će mu pomagati Zoran Kasalović >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << (SPS) i Dejan Nikolić (DS).

Socijalista Đorđe Milićević će biti zadužen za golove, budući da će igrati u napadu, a u tome će mu pomagati Žika Gojković (SPO) i naprednjak Zoran Pralica.

Koordinator ekipe u malom fudbalu Aleksandar Pejčić rekao je Tanjugu da će skupštinski fudbaleri nastojati barem da ponove prošlogodišnji rezultat, kada su osvojili drugo mesto i u finalu izgubili od Rusije.

"Imamo kvalitetnu ekipu, svi poslanici u njoj nekada su igrali fudbal u različitim timovima. Prošle godine smo ostavili dobar utisak na evropske kolege, nadam se da ćemo ove godine ponoviti dobar rezultat", rekao je Pječić.

Prema njegovim rečima, na tom takmičenju otvara se mogućnost za mnoge kontakte budući da na njih kao učesnici često dolaze i predsednici mnogih parlamenta evropskih zemlja.

Pječić je rekao da će ovogodišnja reprezentacija Skupštine Srbije imati manje "sportista" pre svega zbog štednje zbog ekonosmke krize, za koju se i najviše zakonodavno telo u zemlji opredelilo.

Skupštinska reprezentacije će nastojati da se što bolje pripremi koliko to bude dozvoljavalo slobodno vreme poslanila, kazao je Pejčić i podsetio da poslanici često nakon skupštinskih rasprava u fudbalu odmeravaju snage, neretko i sa novinarima.

Kako je Tanjugu rekao "napadač" Gojković, skupštinska fudbalska ekipa neće imati previše vremena za uigravanje pred predstojeće igre u Moskvi, budući da poslanici imaju mnogo obaveza, ali će, ipak, naći vremena da se igrači upoznaju budući da su sa novim sazivom parlamenta dobili i nove saigrače.

Gojković je naveo da je prošlogodišnje igre u Moskvi propustio zbog povrede kolena koje je morao da operiše, a da sada kondiciju održava tako što sa prijateljima jednom do dva puta sedmično igra fudbal.

Srđan Spasojević (NS) braniće boje srpskog parlamenta u šahu, a na ovogodišnjem takmičenju u Moskvi ni malo mu neće biti lako budući da će pred njim biti zadatak da odbrani prošlogodišnju titulu parlamentarnog prvaka Evrope u šahu.

Spasojević, koji je 33 godine u šahu, rekao je Tanjugu da se i ove godine sprema isto kao i prošle, da će povećati broj partija, a da najčešće igra sa igračima kraljevačke "Sloge" budući da dolazi iz tog grada.

"Želim da i ove godine ostavrim dobar rezultat, ali to neće biti lako, uvek je teško odbraniti titulu, a uz to ne znam ni ko će mi biti konkurenti, jer su u mnogim zemljama bili izbori, pa su se i sastavi parlamenata menjali", rekao je Spasojević.

Predsednik skupštinskog Odbora za spoljne poslove, koji je danas na sednici "overio" učešće parlamentaraca, Miloš Aligrudić (DSS) rekao je da će domaćin Ruska Duma snositi troškove prevoza i boravka u prestonici Ruske Federacije, a srpski parlament troškove avio prevoza i dnevnica.

(Tanjug)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.