Srbija spremna da bude domaćin rusko-američkom samitu

Izvor: Vostok.rs, 13.Jun.2019, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija spremna da bude domaćin rusko-američkom samitu

  Srbija je spremna da se održi samit Ruske Federacije i Sjedinjenih Američkih Država na njenoj teritoriji i postane veza za uspostavljanje dijaloga između Moskve i Vašingtona, izjavio je prvi zamenik premijera i ministar spoljnih poslova balkanske države Ivica Dačić. U sredu je porpatol ruskog predsednikam Dmitrij Peskov izjavio je za RIA Novosti da Moskva još uvek nije dobila nikakav predlog od Vašingtona za sastanak ruskog i američkog predsednika, Vladimira Putina i Donalda Trampa, budući da Amerikanci nisu pokrenuli pripreme za pregovore. Dačić je za "Izvestiju" rekao da je srpsko rukovodstvo zainteresovano za unapređenje rusko-američkih odnosa i normalizaciju situacije na međunarodnoj sceni. Srpski ministar spoljnih poslova je naglasio da je zemlja spremna da postane "veza i most za uspostavljanje dijaloga između Moskve i Vašingtona". "Već smo to predložili pre dve godine i predložićemo ponovo. Mislim da je ovo idealno rešenje. Beograd je oduvek bio mesto susreta različitih političkih snaga. Stoga smo spremni organizovati takve pregovore", rekao je Dačić.

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograd most za uspostavljanje dijaloga SAD i Rusije? Predlog Trampu i Putinu: Dođite u Srbiju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2019

Srbija je spremna da organizuje samit Rusija-SAD na svojoj teritoriji i postane veza za uspostavljanje dijaloga između Moskve i Vašingtona, izjavio je srpski premijer Ivica Dačić...Dačić je dao intervju ruskom listu "Izvestija", u kojem je rekao da je rukovodstvo Srbije zainteresovano za poboljšanje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.