Srbi nepoželjni na Maksimiru

Izvor: Kurir, 28.Nov.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi nepoželjni na Maksimiru

Navijačima Crvene zvezde koji su sinoć hteli da pruže podršku pristalicama moskovskog Spartaka u duelu protiv Dinama nije bilo dozvoljeno da uđu na stadion Maksimir. U pokušaju da spreči eventualne nerede, obezbeđenje hrvatskog tima je svakom gostujućem navijaču prilikom ulaska na stadion, pored ulaznice, tražilo i ruski pasoš, što je protivno svim propisima FIFA i UEFA.

Poznato je da su navijači Crvene zvezde, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << moskovskog Spartaka i atinskog Olimpijakosa u bratskim odnosima i da, kada god mogu, pomažu jedni drugima na teškim gostovanjima. Delije su ovoga puta želele da odu u Zagreb i pruže podršku „pravoslavnoj braći“ u vrlo važnoj utakmici protiv Dinama, ali su u tome bili sprečeni zbog samovolje čelnika Dinama. Na Maksimiru su ovim potezom želeli da spreče incidente kakvi su se desili prilikom gostovanja navijača Partizana na rukometnoj utakmici protiv Zagreba, kada je čak napadnut i autobus sa novinarima.

Ostaje samo da se vidi kakva će biti reakcija čelnika UEFA na ovu odluku Zagrepčana, jer se ona kosi sa njihovim propisima. Prema odredbama „evropske kuće fudbala“, na svim evropskim mečevima navijači se dele na domaće i gostujuće, a da se pri tome ne vodi računa iz koje zemlje dolaze gostujući fanovi. Prema tome, odluka o zabrani ulaska Srba na stadion Maksimir je u najmanju ruku diskutabilna, a ako ne i diskriminativna.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.