Šojgu u iznenadnoj poseti Iranu

Izvor: Blic, 21.Feb.2016, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu u iznenadnoj poseti Iranu

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu doputovao je danas u iznenadnu posetu Teheranu kako bi sa iranskim zvaničnicima razgovarao o "situaciji u regionu".

Šojgu će se, kako se očekuje, u Teheranu sastati sa iranskim predsednikom Hasanom Rohanijem i ministrom odbrane Hoseinom Deganom, prenosi AFP, pozivajući se na iransku državnu televiziju.

Degan je pre samo nekoliko dana, u utorak, posetio Moskvu a Šojgu je tada izjavio da su Rusija i Iran spremni da pojačaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vojnu saradnju.

Obe zemlje važe za dugogodišnje saveznike sirijskog predsednika Bašara al Asada.

Moskva je 30. septembra počela vazdušnim udarima da podržava napore sirijske vlade u sukobima u Siriji dok Teheran podržava Asada slanjem "vojnih savetnika" i dobrovoljaca koji se bore uz sirijsku vojsku.

Prema ruskim i iranskim medijima, Iran želi da kupi 30 lovaca Suhoj od Rusije a Rusija je dala nalog za isporuku 300 protivvazdušnih raketnih sistema S-300 Iranu.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sergej Šojgu u iznenadnoj poseti Iranu

Izvor: Večernje novosti, 21.Feb.2016

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu doputovao je danas u iznenadnu posetu Iranu tokom koje će razgovarati s predsednikom Hasanom Rohanijem i iranskim kolegom Huseinom Deganom, javila je iranska državna televizija.Šojgujeva poseta Teheranu dolazi pet dana posle posete Degana Moskvi. Ruski ministar...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.