Šojgu izabran za gubernatora Moskovske oblasti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2012, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu izabran za gubernatora Moskovske oblasti

MOSKVA -

Dosadašnji ruski ministar za vanredne situacije Sergej Šojgu danas je izabran za gubernatora Moskovske oblasti koja okružuje rusku prestonicu.

Na mesto gubernatora predložio ga je predsednik Dmitrij Medvedev, a Moskovska oblasna Duma izabrala ga je jednoglasno.

Šojgu je do sada bio kopredsednik srpsko-rusko međuvladine komisije za trgovinsko-ekonomsku i naučnu saradnju, ali prelaskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na funkciju gubernatora, više neće moći da obavlja tu dužnost.

Najavljeno je da će inauguracija Šojgua biti održana 11. maja.

Moskovska oblast je 55. oblast po veličini u Rusiji, površine gotovo 46.000 kvadratnih kilometara, a na četvrtom mestu je u zemlji po visini društvenog proizvoda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.