Sobjanjin novi gradonačelnik Moskve

Izvor: Glas javnosti, Beta, 22.Okt.2010, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sobjanjin novi gradonačelnik Moskve

MOSKVA - Moskovska skupština (Duma) izabrala je za novog gradonačelnika Moskve Sergeja Sobjanjina, pošto je predsednik Rusije Dmitrij Medvedev 28. septembra smenio Jurija Luškova.

Njegovu kandidaturu predložio je Medvedev, a podržalo ga je tajnim glasanjem 32 poslanika, protiv su bila dva, a jedan listić je bio nevažeći.

U moskovskoj Dumi 32 mesta ima vladajuća Jedinstvena Rusija, čiji je Sobjanjin >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << član, a tri Komunistička partija.

Sobjanjin (52), koji se smatra čovekom bliskim premijeru Vladimiru Putinu, od maja 2008. godine bio je potpredsednik vlade i šef administracije vlade. Pre toga, od 2005. do 2008, bio je šef administracije predsednika Rusije, dok je šef države bio Putin.

Prošao je put od stolara u jednoj od fabrika u Sibiru, gde se rodio, do pravnika i gubernatora Tjumenske oblasti (2001-2005), bogate gasom i naftom.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.