Snoudenov otac: Sine, ostaj u Rusiji!

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jul.2013, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snoudenov otac: Sine, ostaj u Rusiji!

Otac Edvarda Snoudena, američkog begunca, posavetovao je svog sina da ostane u Rusiji, u kojoj je tražio privremeni azil i gde se nalazi još blokiran na moskovskom aerodromu.

"Ed sve je dobro kod nas, volimo te i nadam se da ćemo te uskoro videti. Ali pre svega želimo da budeš bezbedan", rekao je Ron Snouden u intervju za televiziju Rasija 24, koju njegov sin može da gleda.

Stariji Snouden ocenio je da Rusija ima mogućnost da zaštiti Snoudena, bivšeg konsultanta >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << američkih obaveštajnih službi koji je obelodanio da vlada SAD vodi program nadzora komunikacija u zemlji i inostranstvu.

"Da sam na njegovom mestu uvažio bih ponude Venecuele, Ekvadora i Bolivije ali videli smo šta se nedavno desilo sa avionom bolivijskog predsednika Iva Moralesa", rekao je otac begunca.

Moralesov avion bio je primoran da sleti u Beč na putu nazad u Boliviju iz Moskve jer nekoliko evropskih zemalja nije dozvolilo da preleti preko njihovog vazdušnog prostora sumnjajući da se Snouden nalazi u letilici. Avionu bolivijskog predsednika bilo je dozvoljeno da nastavi put tek posle 13 sati zadržavanja u Beču.

Edvard Snouden blokiran je u tranzitnoj zoni moskovskog aerodroma od 23. juna i tražio je privremeni azil u Rusiji. Vašington traži da bude izručen SAD-u gde je osuđen za špijunažu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.