Skoplje: Moraćemo da sednemo za sto i razgovaramo o novim nesuglasicama sa Moskvom

Izvor: Vostok.rs, 06.Feb.2019, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoplje: Moraćemo da sednemo za sto i razgovaramo o novim nesuglasicama sa Moskvom

Odnosi Moskve i Skoplja neće se nužno pokvariti nakon stupanja BJR Makedonije u NATO, smatra makedonski ministar spoljnih poslova Nikola Dimitrov.
„To apsolutno ne znači da će se odnosi sa Moskvom momentalno pogoršati. I uveren sam da ćemo s vremenom morati da sednemo za sto i razgovaramo o novim nesuglasicama. Naravno, na osnovu nekih osnovnih principa, kao što su neupotreba sile i značaj teritorijalnog integriteta zemalja. U nekom trenutku dvojica lidera će sesti i pokušati da pronađu izlaz iz tih napetosti“, izjavio je Dimitrov na debati Atlantskog saveta u Vašingtonu. Prema njegovim rečima, stupanje u NATO podržava 84 odsto stanovnika BJR Makedonije i suverene države moraju same da rešavaju u kom pravcu će se kretati. „Mi smo veoma otvoreni. Mene zapravo brine politika (Moskve) da je to nečiji rad… Naravno, mi to radimo za sebe, jer verujemo da će naša zemlja biti stabilnija sa jakim vezama sa našim saveznicima, što nudi NATO. Mi to ne radimo ni za koga drugog“, dodao je ministar. Potpisivanje protokola o pristupanju Makedonije NATO-u planiran je za 6. februar u Briselu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.