Širenje spiska izvoznika u Rusiju

Izvor: Beta, 21.Avg.2014, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Širenje spiska izvoznika u Rusiju

MOSKVA, 21. avgusta 2014. (Beta) - Rusija će naredne nedelje dati pravo trojici novih proizvodjača mleka iz Srbije da isporuče svoje proizvode na rusko tržište, a isporuke mogu početi kroz dve-tri nedelje, izjavio je u četvrtak u Moskvi ministar poljoprivrede Rusije Nikolaj Fjodorov nakon susreta sa srpskom koleginicom Snežanom Bogosavljević - Bošković.

"Ako naredne nedelje obavimo atestaciju tih preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << kroz dve-tri nedelje mogu da krenu isporuke. Preduzeća spremna da izvoze svinjsko meso u Rusiji mogu da dobiju dozvolu za izvoz na rusko tržište u roku od maksimum od dve nedelje", rekao je Fjodorov novinarima posle razgovora.

Po rečima Fjodorova, od Srbije je zatraženo da napravi spisak dodatnih izvoznika mlečnih i mesnih proizvoda.

"Radićemo na principu poverenja pod garancijama veterinarskih i fitosanitarnih službi", rekao je on navodeći da ruska strana neće kontrolisati srpska preduzeća, jer su srpski nadležni organi spremni da garanutuju kvalitet i standarde Carinske unije.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Širenje spiska izvoznika u Rusiju

Izvor: B92, 21.Avg.2014

Rusija će naredne nedelje dati pravo trojici proizvođača mleka iz Srbije da isporuče proizvode na rusko tržište, kaže ministar poljoprivrede Nikolaj Fjodorov..."Ako naredne nedelje obavimo atestaciju tih preduzeća kroz dve-tri nedelje mogu da krenu isporuke. Preduzeća spremna da izvoze svinjsko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.