Šešelj za počasnog građanina Moskve!

Izvor: Kurir, 18.Jun.2012, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj za počasnog građanina Moskve!

Danas sude Šešelju, a sutra će stvoriti još jedan tribunal za "ratne zločine" na Kavkazu. Tamo će tražiti i ruske političare, poručio lider desničara Ilija Gorjačev

MOSKVA - Desna konzervativna alijansa iz Rusije predložilo je lidera radikala Vojislava Šešelja za počasnog građanina Moskve! Predlog je stavljen na dnevni red Kancelarije ze dodelu počasnih titula, potvrdio je agenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Srna, šef moskovske kancelarije Vladimir Platonov.

Šef ureda za Balkan Desne konzervativne alijanse Ilija Gorjačev, dodaje da će odluka o njihovom predlogu biti poznata u narednih mesec dana."Logično je da Moskva, kao poslednji bastion tradicionalizma u Evropi, dodeli Vojislavu Šešelju zvanje počasnog građanina. Optužbe protiv njega za ratne zločine su pokušaj nametanja Srbiji osećaja krivice i diktiranja volje novog liberalnog establišmenta Evropske unije. Balkan je za njih uvijek bio poligon za razradu tehnologije. Danas oni sude Šešelju, a sutra će stvoriti još jedan tribunal za "ratne zločine" na Kavkazu. Tamo će tražiti i ruske političare. Treba se braniti izvan svojih granica. Štiteći Šešelja, Rusija štiti svoj etnički i kulturni prostor od spojne intervencije", poručio je Gorjačev.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.