Sergej Grizunov: Pametan korak Vučića, dobiće više glasova

Izvor: N1 televizija, 27.Mar.2017, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sergej Grizunov: Pametan korak Vučića, dobiće više glasova

Nekadašnji šef dopisništva agencije RIA novosti u Beogradu i bivši ministar informisanja u Černomirdinovoj Vladi Sergej Gruzinov rekao je za N1 da je Vučić napravio pametan korak što je otišao u posetu Moskvi, i da će mu to doneti još glasova. Kaže i da na osnovu dosadašnjeg iskustva koje ima, ne vidi mogućnost novog rata na Balkanu.

Svi mediji u Rusiji prenose informacije o poseti Vučića Moskvi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i sastanku sa predsednikom Vladimirom Putinom, a za sada ima komentara da su našli zajednički jezik i da je atmosfera pozitivna, naveo je Gruzinov.

"Ovo je pametan korak Vučića, zato što većina Srba ima pozitivne utiske o Rusiji, i to je nama dobro poznato. Ja mislim da će dobiti više glasova kao rezultat ove posete", naveo je nekadašnji ruski ministar.

Govoreći o situaciji na Balkanu, ocenjuje da je jedini cilj Rusije - mir, "bez obzira na opaske u regionu, ne od Srbije, nego do BiH do Makedonije".

Putin je pre nekoliko dana primio i Marin le Pen, takođe kandidatkinju na predstojećim izborima u Francuskoj.

Komentarišući tu posetu, Gruzinov kaže da je francuska kandidatkinja napravila grešku. "Jer Francuska podržava strance protiv Rusije i većina Francuza neće glasati za nju posle sastanka s Putinom", objašnjava.

Osvrćući se na smer Srbije, Gruzinov kaže da se ne može sedeti na dve stolice. "Nema ništa strašno u tome što će Srbija i Crna Gora postati deo EU i NATO, čak", kaže on i dodaje da je svojevremeno Brežnjev razmišljao o priključenju SSSR Alijansi.

"Nemamo opasnosti od Trećeg svetskog rata", kaže.

Optimista je što se tiče i Balkana. "Ja ne vidim mogućnosti novog rata na Balkanu, koristim svoje iskustvo u ratovima... Neće biti nikakvih ratova više na jugoistoku Evorpe, to nećemo dopustiti ni mi u Moskvi ni Brisel", zaključio je.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

SERGEJ GRUZINOV O SUSRETU SA PUTINOM: Pametan potez, Vučić će dobiti više glasova

Izvor: Kurir, 27.Mar.2017

...Svi mediji u Rusiji prenose informacije o poseti Vučića Moskvi i sastanku sa predsednikom Vladimirom Putinom, a za sada ima komentara da su našli zajednički jezik i da je atmosfera pozitivna, naveo je Gruzinov.."Ovo je pametan korak Vučića, zato što većina Srba ima pozitivne utiske o Rusiji,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.