Sastanak Rusije i Kine: Naši koordinisani napori...

Izvor: B92, 18.Sep.2023, 21:59

Sastanak Rusije i Kine: "Naši koordinisani napori..."

U Moskvi je održan sastanak ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i ministra spoljnih poslova Kine Vang Jia.

To je saopštila portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Tokom razgovora sa Lavrovom kineski ministar spoljnih poslova je istakao da Kina i Rusija snose posebnu odgovornost za održavanje globalne stabilnosti, prenosi TASS.

"Kina i Rusija, kao vodeće svetske sile i stalne članice Saveta bezbednosti UN, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imaju posebnu odgovornost u održavanju globalne strateške stabilnosti i svetskog razvoja", rekao je Vang.

Lavrov je izrazio je nadu tokom razgovora sa Vangom da će dve zemlje nastaviti svoje koordinisane napore i na sledećoj Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija i na samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje APEC.

"Uveren sam da će se naši koordinisani napori nastaviti tokom ovih foruma", rekao je Lavrov.

Kineski ministar spoljnih poslova boraviće u poseti Rusiji do 21. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.