Samara, Kalinjingrad i Moskva - Predstavljamo stadione na kojima će igrati Srbija! (foto)

Izvor: Sportske.net, 03.Dec.2017, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samara, Kalinjingrad i Moskva - Predstavljamo stadione na kojima će igrati Srbija! (foto)

Trinaest novih stadiona izgradila je Rusija za potrebe Svetskog prvenstva, a reprezentacija Srbije imaće tu čast da igra na tri nova objekta u Samari, Kalinjingradu i Moskvi.

Jedan od poslova koji će predstavnici Fudbalskog saveza Srbije morati da obave do početka proleća jeste izbor baze koju će naš nacionalni tim koristiti tokom trajanja grupne faze >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Svetskog prvenstva u Rusiji.

Posao je utoliko olakšan zbog toga što smo u petak saznali na kojim će stadionima "Orlovi" igrati mečeve Grupe E, pa će u skladu sa tim biti odabrana i odgovarajuća baza.

Predstavnici FS Srbije verovatno već imaju ideju gde bi u geografskom smislu bilo najbolje da se reprezentacija smesti, ali već sada možemo da zaključimo da bi to mogla da bude Moskva ili njena okolina.

"Orlovi" grupnu fazu takmičenja na Mundijalu započinju duelom sa Kostarikom na "Kosmos Areni" u Samari. Sam grad je smešten na jugu Rusije, blizu granice sa Kazahstanom. Sam stadion moći će da primi 44.918 gledalaca, a u njegovu izgradnju uloženo je 320 miliona dolara.

Samara je smeštena severoistočno od Beograda i udaljena od našeg glavnog grada 2.332 kilimetra ako se gleda vazdušna linija. Kopnenim putem od Beograda do Samare treba preći 3.106 kilometara.

Foto: Beta/AP Photo

Foto: Beta/AP Photo

Drugu utakmicu u Grupi E naš nacionalni tim igra 22. juna protiv selekcije Švajcarske u Kalinjingradu. Za priču o Kalinjingradu bilo bi potrebno mnogo više vremena i prostora jer se radi o gradu bogate istorije koji je srušen do temelja tokom Drugog svetskog rata.

Sa aspekta teme o kojoj govorimo važno je reći da Kalinjingrad fizički nije u kontaktu sa ostatkom teritorije Ruske Federacije jer je Kalenjingradska oblast smeštena između Granica Litvanije i Poljske. Kalinjigrad izlazi na Baltičko more, a stadion u tom gradu takođe je izgrađen za potrebe Svetskog prvenstva.

Fudbalsko zdanje u Kalinjingradu nosiće naziv "Kalenjingrad Stadion" i moći će da primi 35.212 gledalaca tokom Svetskog prvenstva.

Kalinjingrad je pozicioniran severno u odnosu na Beograd i vazdušnom linijom udaljen 1.101 kilometar od našeg glavnog grada. Kopnenim putem valja proći kroz Mađarsku, Slovačku, Češku i Poljsku i prevaliti 1.585 kilometara kako bi iz Beograda stigli do Kalenjingrada.

Foto: Epa/Tatyana Zenkovich

Foto: Epa/Tatyana Zenkovich



Foto: Beta/AP Photo



Foto: Beta/AP Photo



Foto: Beta/AP Photo

Poslednju utakmicu u Grupi E, onu najprestižniju, "Orlovi" će odigrati 27. juna u Moskvi, na stadionu "Otkritije Arena". U pitanju je dom moskovskog Spartaka, a velelepni objekat otvoren je 5. septembra kada su na njemu prijateljski meč odigrale ekipe Spartaka i Crvene zvezde.

Na "Otkritije Areni" su već odigrane četiri utakmice Kupa Konfederacija, a tokom Svetskog prvenstva biće domaćin na pet mečeva, među kojima je i okršaj Srbije i Brazila.

Stadion Spartaka može da primi 45.360 gledalaca.

Foto: Epa/Srđan Suki



Foto: Epa/Srđan Suki



Foto: Epa/Srđan Suki



Foto: Epa/Srđan Suki

Moskva je kao glavni grad Rusije najeksponiranija destinacija u najvećoj zemlji sveta tako da nećemo naširoko o njenim nespornim lepotama.

Recimo da je od Beograda udaljena 1.714 kilometara vazdušnom linijom, odnosno 2.225 kilometara ukoliko putujete kopnom.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.