SUKHOI SUPERJET 100: Let u crvenu knjigu

Izvor: Vostok.rs, 12.Jan.2015, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUKHOI SUPERJET 100: Let u crvenu knjigu

03.01.2015. -

Putnički avion Suhoj Superdžet 100 Aeroflota sa logotipom autonomne nevladine organizacije "Dalekoistočni leopardi" izveo je prvi let na maršruti Moskva-Samara, saopštila je kompanija agenciji RIA Novosti.

U decembru aviokompanija je nosila na jednom od aviona SSJ simboliku ANO Dalekoistočni leopardi, izrazivši samim tim svoju podršku delatnosti na očuvanju i obnovi populacije retkog podvrsta >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << porodice mačaka – rekao je Aeroflot.

Letovi sa logotipom leoparda opremljeni su albumima fotografija posvećenim ovoj jedinstvenoj mački, a mali putnici dobijaju eko-rance sa tematskom slikovnicom, olovkama u boji i kartom nacionalnog parka Zemlja leoparda.

Atunomna nevladina organizacija Dalekoistočni leopardi bila je formirama 2011. godine radi koordinacije i podrške svih vidova delatnosti, usmerenih na očuvanje dalekoistočnog leoparda. Predsednik Posmatračkog saveta je šef administracije predsednika RF Sergej Ivanov.

Dalekoistočni leopard je najređi predstavnik velikih mačaka na svetu. Trenutno ova podvrsta se nalazi na ivici nestanka, uvrštena je u Crvenu knjigu RF i crveni spisak Međunarodnog saveza za zaštitu prirode. U svetu ima najviše 60 primeraka, veći deo njih (oko 50) obitava u Rusiji.

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti/Alexey Filippov    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.