STRAH JOŠ IZ DRUGOG SVETSKOG RATA: Najveći adut ruske vojske koga se Nemci najviše pribojavaju

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2021, 10:51

STRAH JOŠ IZ DRUGOG SVETSKOG RATA: Najveći adut ruske vojske koga se Nemci najviše pribojavaju

Moskva je više puta saopštila da Rusija nikada neće prva napasti neku državu NATO-a

Rusija želi da "destabilizuje i oslabi NATO", dok Kina namerava da "formira međunarodni poredak u skladu sa svojim interesima", navodi se u dokumentu Ministarstva odbrane Nemačke u koji je list "Velt am Sontag" imao uvid.

Kako piše list, Ministarstvo upozorava na rast pretnji zbog želje za moći i novih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vojnih mogućnosti Kine i Rusije.

U dokumentu se navodi da nemačko Ministarstvo odbrane brinu ruske rakete velikog dometa koje su supersonične, visoko precizne i teško se presreću, kao i velike investicije u očuvanje potencijala nuklearnog odgovora sa mora i "prioritetna modernizacija nuklearnog potencijala". U njemu se tvrdi da na današnji dan, Moskva poseduje 6.375 nuklearnih bojevih glava.

Eksperti Ministarstva smatraju da je 840.000 ruskih vojnika dobro obučeno i mobilno.

- Konvencionalne Oružane snage Rusije mogu u kratkom roku, na određenoj teritoriji, postati superiorne - navodi se u saopštenju.

Slabosti, po mišljenju eksperata, predstavljaju ograničene mogućnosti na moru, na globalnom nivou, i nedostatak udarnih dronova.

Kako tvrdi list, za Rusiju je vojska "instrument političke moći", "uz prilično niske troškove, dobija se maksimalna moguća korist".

Zapadni političari često govore o "ruskoj pretnji". Međutim, Moskva je više puta saopštila da Rusija nikada neće napasti neku državu NATO-a.

Zapad jednostavno koristi povod za raspoređivanje svoje vojne tehnike i vojnika u blizini ruskih granica. Rusija, poslednjih godina, često izražava zabrinutost aktivnostima NATO-a u blizini svojih zapadnih granica.

Više vesti o domaćem i stranom naoružanju, pročitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.