STIGLA PORUKA IZ MOSKVE ZA ERDOGANA: Ne dozvolite nastavak krvoprolića!

Izvor: Telegraf.rs, 16.Jul.2016, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STIGLA PORUKA IZ MOSKVE ZA ERDOGANA: Ne dozvolite nastavak krvoprolića!

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov uputio je poruku turskim vlastima čim su do njega stigle vesti o puču u Ankari i Istanbulu. Prenosimo šta je on poručio turskim vlastima:

"Veoma je vitno da se izbegne krvoproliće i da se sve reši na ustavom propisan način. Rešite probleme bez upotrebe sile. Moskva je veoma zabrinuta zbog situacije u Turskoj. Pogoršanje političke situacije u kontekstu postojeće pretnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << terorizma znači povećan rizik za međunarodnu i regionalnu stabilnost."

Ruski predsednik Vladimir Putin zatražio je od ruskih vlasti da osiguraju sigurnost ruskih državljana u Turskoj. On je naredio da im se pruži potrebna pomoć.

U propalom vojnom puču u Turskoj poginulo je najmanje 265 osoba, a više od 1.560 pripadnika vojske i vojnog osoblja uhapšeno je zbog učestvovanja u pokušaju državnog udara u Turskoj. Takođe, oko 2.800 ljudi je ranjeno u rušenju vlade Redžepa Tajipa Erdogana.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Turska,   Vladimir Putin

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija zabrinuta zbog situacije u Turskoj i regionu

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jul.2016

Rusko Ministarstvo inostranih poslova izrazilo je večeras zabrinutost posle neuspelog vojnog udara u Turskoj i pozvalo vlasti u Ankari da reše unutrašnje probleme bez nasilja i u skladu s poštovanjem ustavnog poretka..."Pogoršanje političke situacije u kontektu terorističkih pretnji koje postoje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.