ŠTA RUSI NAJVIŠE VOLE U SRBIJI, A ŠTA SRBI U RUSIJI: Evo šta će nam Moskva ponuditi na Sajmu turizma

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2020, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTA RUSI NAJVIŠE VOLE U SRBIJI, A ŠTA SRBI U RUSIJI: Evo šta će nam Moskva ponuditi na Sajmu turizma

Srpski turisti u Rusiji su najviše obilazili Moskvu i Sankt Petersburg, a danas idu i do Sibira i Dalekog Istoka.

Zamenica ministra kulture Ruske Federacije Olga Jarilova kaže da Srbiju godišnje poseti oko 120.000 Rusa koji najviše vole srpske banje. U Rusiju ode oko 50.000 srpskih turista, koji putuju čak do Dalekog Istoka.

- Rusija će se, petu godinu zaredom, predstaviti na sajmu turizma u Beogradu. Ove godine predstaviće desetak regiona Rusije - kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Olga Jarilova.

Pre dve godine na sajmu Rusija je predavila gradove u kojima je igrano Svetsko prvenstvo u fudbalu, prošle godine hodočasničke ture i svetinje, a ove godine predstaviće tradicionalne umetničke zanate.

Druga tema je, kaže zamenica ministra kulture Rusije, priprema za 75. godina pobede u Drugom svetskom ratu.

Ukazuje da ruski turisti u Srbiji obožavaju srpske banje i tu vrstu odmora.

- I ja sama najviše volim srpska skijališta, privlače nas jedinstveni ljudi, dobrota i otvorenost koji nas očekuju - dodaje Jarilova.

Napominje da su srpski turisti u Rusiji najviše obilazili Moskvu i Sankt Petersburg, a danas idu i do Sibira i Dalekog Istoka.

- Postoji još jedna tendencija, srpski turisti su sve mlađi, mnogo omladine dolazi u Rusiju. Postoji tendencija da provode medeni mesec u Rusiji - navodi zamenica ministra kulture Rusije i dodaje da je Rusiju prošle godine posetilo oko 50.000 državljana Srbije.

S druge strane, oko 120.000 Rusa dođe u Srbiju.

Ruska republika Budjatija potpisaće protokol o namerama sa Sremskim Karlovcama, u okviru kog su razni planovi u oblasti kulture, obrazovanja, nauke.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.