Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Mar.2014, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SB UN: Vanredni sastanak o situaciji na Krimu

Države članice Savjeta bezbjednosti UN održaće u subotu vanredni sastanak na kome će glasati o rezoluciji kojom se osuđuje održavanje referenduma na Krimu. Sastanak je organizovan na zahtjev SAD, a diplomate očekuju da će Rusija uložiti veto. Neizvjestan je stav Kine, koja je često na strani Moskve u Savjetu bezbjednosti. Rezoluciju je pripremila Amerika i vrlo je vjerovatno da je Peking neće prihvatiti. Prijedlog rezolucija nije posebno usmjeren protiv Rusije, ne zahtijeva...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Rusija blokirala rezoluciju SB, njene trupe ulaze dublje u teritoriju Ukrajine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Mar.2014

Ministarstvo odbrane Ukrajine saopštilo da je 80 vojnika, četiri helikoptera i tri oklopna vozila okupiralo selo Strilkove u regiji Kerson, te se zahtijeva da Rusija "odmah povuče svoje vojne snage iz Ukrajine"

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.