SAD da izbalansiraju rezoluciju

Izvor: B92, 05.Mar.2012, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SAD da izbalansiraju rezoluciju"

Moskva -- Novi nacrt rezolucije UN o Siriji, koji su pripremile SAD, treba da bude znatno uravnoteženiji, kaže zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Genadij Gatilov.

On je istakao da je nacrt rezolucije samo malo izmenjen u odnosu na onu na koju je Rusija uložila veto prošlog meseca.

Zapadne diplomate u sedištu UN u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Njujorku rekli su prošle sedmice da se u novoj rezoluciji UN koje su uradile SAD, traži pristup humanitarnim radnicima sirijskim gradovima koji su pod opsadom vladinih snaga, kao i prekid nasilja.

"Novi nacrt rezolucije je samo malo izmenjena verzija prethodnog na koji je uložen veto. Taj nacrt treba da bude značajno izbalansiran", naveo je Gatilov na svom Tviteru, preneo je Rojters.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija uslovljava učešće na NATO samitu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Mar.2012, 15:46

Moskva ocenjuje da su male šanse da ruski predsednik učestvuje na samitu NATO-a u Čikagu u maju, ukoliko pitanje protivraketnog štita ne bude na dnevnom redu, izjavio je danas zamenik ruskog ministra inostranih poslova Sergej Rjabkov. On je naglasio da je više puta ova tema bila predlagana, ali...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.