Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2013, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski zvaničnici vrše pretres sedišta AI u Rusiji

MOSKVA -

Ruski zvaničnici vrše pretres ruskog sedišta međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava Amensti internešenal, javlja AP.

Šef Amesti Rusija Sergej Nikitin rekao je američkoj novinskoj agenciji telefonom da su zvaničnici iz tužilaštva i poreske uprave došli u nenajavljenu posetu i da su tražili dokumenta, koja je ruskoj vladi ova organizacija već predala.

Sa njima su došli i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novinari NTV stanice, koju kako navodi AP, kontroliše država.

Kako je naveo član predsedničkog Saveta za ljudska prava Pavel Čikov, ruski zvaničnici su u proteklih nekoliko meseci izvršili pretres u oko 2.000 različitih nevladinih organizacija.

Pretresi su počeli nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin održao govor u Federalnoj službi bezbednosti u kome je pozvao zaposlene da obrate posebnu pažnju na grupe koje dobijaju novac iz inostranstva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rusija "češlja" nevladine organizacije

Izvor: Vesti-online.com, 25.Mar.2013

Zvaničnici ruskog državnog tužilaštva izvršili su danas pretres u sedištu organizacije "Amnesti internešenel"...Šef "Amnestija" u Rusiji Sergej Nikitin izjavio je da su zvaničnci tužilaštva i poreske uprave stigli u nenajavljenu revizorku kontrolu. Nikitin je rekao AP-u da su oni zatražili...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.