Izvor: Medijski istraživački centar, 13.Jun.2012, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski patrijarh protiv poziva papi Benediktu

Ruski patrijarh Kiril nije želeo da njegov prvi susret sa papom Bendiktom XVI  bude u Nišu 2013. godine, povodom obeležavanja 1.700 godišnjice Milanskog edikta zbog čega je ruska patrijaršija tražila da papa ne bude pozvan na taj događaj već samo poglavari pravoslavnih crkava.
Moskovska patrijaršija još nije donela odluku da li će patrijarh Kiril doći u Niš, mada za to, postoje 'veliki izgledi', prenela je Verska informativna >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << agencija (VIA).
SPC je saopštio da će u Niš biti pozvani 'svi pravoslavni patrijarsi i ostali predsotojatelji pravoslavnih crkava', dok bi iz drugih crkava bile pozvane 'visoke delegacije'.
Ruski patrijarh ipak je izrazio spremnost za susret sa papom Benediktom XVI, s tim da efekat tog susreta ne treba da bude senzacija.
'Neophodno je da dve crkve počnu rešavanje spornih pitanja, od kojih patrijarh pominje 'situaciju u Ukrajini', gde od 1990. godine postoji napetost između pravoslavaca i grkokatolika, prenosi VIA.
Pozivajući se na moskovske crkvene krugove, VIA navodi da bi pripreme za susret patrijarha Kirila i pape mogle potrajati godinama, jer za sada nema približavanja oko ukrajinskog pitanja.

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Povezane vesti

Da li će patrijarh Kiril doći u Niš?

Izvor: OkRadio.rs, 14.Jun.2012, 11:57

Ruski patrijarh Kiril nije želeo da njegov prvi susret sa papom Bendiktom XVI bude u Nišu 2013. godine, povodom obeležavanja 1.700 godišnjice Milanskog edikta zbog čega je ruska patrijaršija tražila da papa ne bude pozvan na taj događaj već samo poglavari pravoslavnih crkava.Moskovska patrijaršija...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.