Ruski novinar izboden nožem

Izvor: Blic, 29.Maj.2012, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski novinar izboden nožem

Novinar ruske Radio-stanice "Majak" Sergej Aslanjan u životnoj je opasnosti nakon što ga je nepoznati napadač ispred njegovog stana u Moskvi napao i ubo nožem.

Aslanjana, koji je deset godina radio za Radio-stanicu "Eho", nepoznata osoba pozvala je na mobilni telefon, rekavši da želi da se s njim sastane na ulici ispred njegovog stana u južnom delu Moskve.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Nakon što je Aslan izašao iz zgrade, napadač ga je tvrdim predmetom udario u glavu, a potom ga nožem ubo u grudi, vrat i ruku.

Izvor iz klinike „Sklifosovski" rekao je da je Aslanjan operisan.

Aslanjanu je prećeno nakon što je početkom maja tokom programa izneo komentare o proroku Muhamedu.

Kancelariji državnog tužioca predata je žalba u kojoj se zahteva da se protiv novinara pokrene istraga zbog podsticanja etničke mržnje.

Povezane vesti: Policija i pravoslavni vernici sprečili dva gej skupa u Moskvi, 40 uhapšenih Roditelji pokušali da prodaju novorođenče za 5.000 dolara Potpredsednik SPO pretio novinaru Dnevnika: "Smrad ne može večno da smrdi" Zatvorenik koji je pobegao helikopterom uhvaćen u taksiju na putu ka Moskvi Osumnjičeni izjavio da je kriv zbog pretnji autorima "Saut parka"

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.