Izvor: Blic, 22.Dec.2017, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski mediji: Vučić namešta Moskvi da bude KRIVAC za Kosovo

Ruski medij "RT", objavio je analizu posete srpskog predsednika Aleksandra Vučića Rusiji, ističući da ga Moskva tretira kao kredibilnog partnera, ali i ukazuje na njegovu izjavu da je zadovoljan predlozima Atlantskog saveta o obnavljanju američkog angažovanja u regionu.

Kako piše kolumnista ruskog medija Nebojša Malić, u autorskom tekstu za "RT", dok predsednik Srbije pregovara energetske i trgovinske poslove u Moskvi, američki politički establišment radni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na "završavanju posla na Balkanu, i već dominira medijskim prostorom".

U tekstu se navodi da su predsednici razgovarali o nabavci oružja i pridruživanju Srbije Evroazijskoj trgovinskoj uniji kao i pristipu ruskom gasu i nafti.

Zvanično, Srbija zadržava vojnu neutralnost odbija da se pridruži sankcijama SAD i EU prema Rusiji, ali je Beograd sa druge strane potpisao Individualni partnerski akcioni plan sa NATO 2015. godine, navodi autor.

U tekstu se navodi da je Vučić na vlast došao 2012. godine kao "klijent Zapada", u čemu mu je pomogla britanska konsultantska firma "Bel Potinger", koja je za Pentagon pravila i lažne video snimke terorističkih napada.

U tekstu se navodi i da SAD i NATO dominiraju medijskim prostorom Srbije još od 2000. godine. RT kao "savršen primer" navodi televiziju N1.

- Mada je u oktobru iz Rusije poslato šest lovaca MiG-29 kako bi pomogli da se nadoknade gubici napada NATO 1999. godine, oni ne mogu ništa protiv medijskog rata u samoj Srbiji - navodi se u tekstu.

U tekstu se dodaje da bi "ogorčeni Srbi možda mogli da kažu da Vučić namešta Moskvi da bude krivac za Kosovo, kako bi konačno uradio ono što želi i popustio pred zahtevima Vašingtona", i dodaje se da bi bilo teško tvrditi da ne bi bili u pravu.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.