Ruski mediji: Brnabićeva udaljava Beograd od Moskve

Izvor: Vesti-online.com, 16.Jun.2017, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski mediji: Brnabićeva udaljava Beograd od Moskve

Predsednik Vučić predložio je Anu Brnabić za premijera, što je prvi put u istoriji Srbije da premijer bude žena i to s netradicionalnom seksualnom orijentacijom je ocena moskovskih medija.

Vladin list Rosijska gazeta piše da je ta kandidatura u "toj konzervativnoj zemlji i celom balkanskom regionu izazvalo nejednoznačnu reakciju".

- Pored toga, taj predlog, po ocenama opozicije, pokazuje da

predsednik izdaje nacionalne interese u korist zapadnim patronima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << - dodao je list.

Ren TV navodi da "politički posmatrači smatraju da će ovo imenovanje približiti Beograd sa ostalom Evropom i udaljiti je od Moskve".

- Brnabić ima reputaciju prozapadnog političara, a pri tom nije član vladajuće partije - navodi RIA Novosti.

- Prvi put u istoriji srpske države žena može da stane na čelo Vlade - piše agencija Regnum.

Liberalna Nova gazeta prenela je da je "posebnu pikantnost" njenoj kandidaturi daje to što se otvoreno izjašanjava kao "pripadnica netradicionalne seksualne orijentacije".

- U Srbiji i na Balkanu većina stanovništva se s neodobravanjem odnosi prema predstavnicima LGBT zajednice - dodaje list.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.