Ruski derbi pripao CSKA

Izvor: B92, 01.Nov.2019, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski derbi pripao CSKA

Košarkaši CSKA iz Moskve pobedili su Zenit u Sankt Peterburgu rezultatom 87:70 u 6. kolu Evrolige.

Derbi dve ruske ekipe u 6. kolu Evrolige pripalo je favorizovanoj ekipi CSKA, koja je od samog starta najavila da je došla po pobedu.

U drugoj polovini prve deonice napravljena je kljulna serija koja je "Armejce" odvojila na veliku razliku i sa 26:15 se otišlo na kratku pauzu.

Već >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << startom druge četvrtine, Moskovljani su dodali gas i povećali prednost kada je na semaforu pisalo 40:26, a poene nizao Johanes Vojtman. Vil Tomas i Mateuš Ponitka su poslali svoj odgovor i ovaj deo igre završen je u egalu (22:22), pa je CSKA ponovo imao plus 11.

Drugo poluvreme otvoreno je serijom 13:5 u korist CSKA, ali se Zenit probudio. Sjajno su u tim momentima igrali Tomas, Hvostov, Kolins, Ponitka i drugovi, pa smo u poslednji minut ušli sa nerešenim rezultatom 59:59, da bi Ron Bejker vratio gostima prednost od 2 poena svojim poenima sa linije penala.

Bolomboj i Strelnieks su pokazali da su "klasa iznad" i srušili sve nade Zenita, koji je bio ravnopravan tokom nekih 5 minuta u ovom delu meča. Do kraja je zbog nezadovoljstva sudijskim odlukama isključen i trener Đoan Plaza.

Najefikasniji je bio ponovo Majk Džejms sa 16 poena, Vojtman je imao 14, a po 13 Hiliard i Kurbanov. Što se tiče Zenita, Gustavo Ajon je predvodio strelce sa 20 poena, dok je Vil Tomas imao 14.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.