Ruske pankerke u zatvoru

Izvor: Glas javnosti, 22.Okt.2012, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruske pankerke u zatvoru

MOSKVA - Dve članice pank benda "Pusi rajot" premeštene su u ruske zatvorske kolonije poznate po surovim uslovima pošto je sud ovog meseca potvrdio presude kojima su osuđene na po dve godine zatvora, izjavila je danas njihov branilac.

"Nađa Tolokonjikova je poslata u Mordoviju, a Marija Aljohina u Perm", rekla je za AFP branilac Violeta Volkova.

U regionima Perm i Mordovija, u centralnoj Rusiji, nalazi se velika >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << mreža zloglasnih zatvora iz sovjetske ere koji su poznati po teškim uslovima.

"One su tamo prebačene u subotu", kazala je Volkova i dodala da su članovi njihovih porodica saznali da su premeštene tek kada su paketi za njih odbijeni u moskovskom zatvoru gde su se privremeno nalazile.

Fanovi "Pusi rajota" su na "Tviteru" napisali da su dve članice benda prebačene u zloglasne zatvore "specijalnim" konvojem.

Umetnička grupa "Vojna" (rat), koja je bliska sa "Pusi rajotom", na tom društvenom mikroblogu je napisala da je Mordovija "najgori zatvorski pakao koji postoji".

Tolokonjikova, Aljohina i treća članica benda Jekaterina Samucevič u avgustu su osuđene na po dve godine zatvora zbog toga što su u glavnoj moskovskoj katedrali izvele performans u kome su ismevale predsednika Rusije Vladimira Putina.

Žalbeni sud je početkom meseca potvrdio presude za Tolokonjikovu i Aljohinu, ali je neočekivano naložio oslobađanje Samucevičeve, pa mnogi posmatrači veruju da je razlog pokušaj da se unese razdor u bend.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.