Ruske devojke robinje mode

Izvor: Blic, 29.Jun.2010, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruske devojke robinje mode

San o glamuroznom životu manekenki okusi samo nekolicina, ali to izgleda nije jasno ruskim devojkama koje neprekidno pokušavaju da se uvuku u modnu industriju, a završe na drugoj strani, piše britanski Skaj.

Slovenske devojke dominiraju modnim pistama, a duga je lista i onih koje čekaju da im se pridruže. Moskva je prestonica glamura i mode. Moda znači status, a svaki pločnik Moskve mlade Ruskinje poistovećju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa modnom pistom.

Za vreme Sovjetske ere nije bilo mesta za modni marketing, a sada izgleda da Rusija nadoknađuje izgubljeno vreme, navodi Skaj.

U jednom starom baletskom studiju u maloj provinciji Ulinovsk 20 devojaka stpljivo čeka u redu u bikinijima. Devojke od osam do 18 godina, sanjaju o glamuroznom životu modela, nesvesne da će samo njih par imati sreće da možda i postanu poznate. A, ako i postignu cilj, na putu ih čeka niz opasnosti, koje će morati da izbegnu.

Jedna veoma zanosna plava devojka, po imenu Maša Arsen, priča svoju priču:

''Napustila sam svoje malo rodno mesto i uputila se u Moskvu sa nadom da ću postati svetska manekenaka kada sam imala samo 15 godina, ali ubrzo sam se vratila kući jer sam bila primoravana da radim kao poslovna pratnja. Jedna od devojaka sa kojima sam živela imala je 13 godina, i na njen četrnaesti rođendan izgubila je nevinost sa oligarhom koji je dao veliku svotu novca za ovaj užitak'', rekla je Maša.

''Kupila je gomilu skupih 'krpica'. U agenciji u kojoj smo bile devojke koje su mlade imale su visoku cenu, a za one od 20 već nema mesta", dodaje ona.

Jedan od modnih skauta Aleksej Vasiljev kaže:

"Tragam za nečim novim – kada vidim lepu devojku, odmah znam da li će imati budućnost u svetu mode ili ne. Imam dobar njuh za to. Sve devojke koje izaberem imaju dve zajedničke stvari – veoma su lepe i veoma mršave,'' rekao je Aleksej za Skaj.

Ruslana Kuršunova je otkrivena u jednoj od bivših Sovjetskih zemalja, Kazahstanu. Predviđali su joj veliki uspeh u svetu mode, ali ona je izvršila samoubistvo, u Njujorku, 2008. godine.

Nakon smrtim u medijima su kružile priče da je Ruslana bila na ivici anoreksije i da je preterano radila, zbog čega je želela da napusti modnu industriju.

San o glamuroznom životu je nesumnjivo privlačan, ali mnoge devojke završe kao poslovna pratnja i krenu stranputicom, napominje Skaj.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.