Rusija završila učešće u mirovnoj misiji na Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija završila učešće u mirovnoj misiji na Kosovu

MOSKVA - Rusija je završila svoje učešće u mirovnoj operaciji UN na Kosovu, izjavio je danas komandir Ruskog policijskog kontingenta u UNMIK-u Leonid Pogorelov.

On je naveo da je početkom ove sedmice sa Kosova otišao i poslednji ruski mirotvorac. Grupa se povlačila u dve etape: 28. januara otišla je prva grupa, a 23. februara druga, kazao je Pogorelov na konferenciji za novinare u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Moskvi.

Ruski policajci stigli su na Kosovo pre devet godina, i prema rečima Pogorelova, bavili su se nizom policijskih zadataka - od patroliranja i stražarenja do hapšenja kriminalaca. Pored toga, dodao je, oni su i obučavali lokalne policajce.

Pogorelov je kazao da su drugi strani predstavnici ocenili da je imidž ruskih oficira bio na visokom nivou, i da su mnoge kolege želele da rade na Kosovu zajedno s Rusima.

Od početka misije UN, na Kosovu je boravilo više od 400 pripadnika ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova i pograničnih službi Federalne službe bezbednosti.

Pogorelov je ocenio da "rukovodstvo misije sadašnju situaciju na Kosovu ocenjuje kao relativno stabilnu".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.