Rusija zaključila nove ugovore sa Kinom o iporukama oružja

Izvor: Vostok.rs, 06.Nov.2018, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija zaključila nove ugovore sa Kinom o iporukama oružja

Moskva i Peking su se dogovorili o novim isporukama ruskog oružja, rekao je šef delegacije Rosteha Viktor Kladov (uključujući Rosoboroneksport) na izložbi u Kini, u intervjuu za RIA Novosti. "Aktivno sarađujemo sa Kinom u svim sferama vojno-tehničke saradnje - kopnoj, vazdušnoj i morskoj. Pored uspešne implementacije dva ugovora o isporukama S-400 i Su-35, imamo puno drugih projekata. Reći ću da smo nedavno potpisali još tri ugovora sa kineskom stranom", rekao je Kladov. Avio-kosmički salon se održava u Kini od 6. do 11. novembra u gradu Čuhaeu. Ugovor za isporuci 24 borbena aviona Su-35 Kini potpisan je 2015. godine sa rokom do 2019. godine. Iste godine zaključen je sporazum o S-400, a isporuke moraju biti izvršene do 2020. godine. Kladov je uverio da će ih Rusija na vreme ispuniti. Osim toga, Moskva će ispooručiti šest aviona Su-30SM Mjanmaru, a ugovor je potpisan ove godine i već se realizuje. Sve u svemu, "Rosoboroneksport" će ispuniti plan prodaje oružja u inostranstvu u iznosu od najmanje 13,4 milijardi dolara. "Uprkos žestoj konkurenciji na inostranom tržištu, uprkos sankcijama koje su uvedene protiv Ruske Federacije, plan prodaje oružja u 2018. godini neće biti niži nego prošle godine", zaključio je Kladov.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rusija isporučuje oružje Kini

Izvor: Vesti-online.com, 06.Nov.2018

Moskva i Peking su se dogovorili o novim isporukama ruskog oružja, saopštio je za Sputnjik Viktor Kladov, šef delegacije „Rosteha“ na sajmu u kineskom Džuhaju...- Aktivno sarađujemo sa Kinom u svim sredinama vojno-tehničke saradnje - kopno, vazduh i voda. Osim uspešne realizacije dva ugovora...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.